Mun synttärit!

Tänään on mun synttäripäivä ja mun päivä alkoi ihanan pienen vauvan kuvauksella (siitä voiskin tehdä ihan oman postauksen, kun oli niin maailman suloisin vauva taas). Päivä toki jatkuu vielä pitkälle iltaan, mutta halusin päivittää synttäreiden kunniaksi oman profiilikuvani.

Hiukset on lyhetyneet radikaalisti sen jälkeen, kun edellinen kuva minusta on otettu. Sain jonkin hullun päähänpiston häiden jälkeen ja leikkautin hiukseni lyhyeksi, ja olen katunut!

Niin, menin naimisiin viime kesäkuussa ja siihen asti mietin hiusten lyhentämistä, mutta päädyin pitämään ne häissä vielä pitkinä, jotta saisin jonkinlaisen kampauksen. Pakko tunnustaa, että kadun sitä että menin leikkaamaan hiukset. Paljon työläämmät on hiukset lyhyinä. Mä kun vielä tykkään urheilla niin eihän lyhyitä hiuksia saa edes kiinni niin, että ne pysyis pois silmiltä!

Kuva Roosa Salminen

Kerroinkin viime viikon instastoorissa, että avioliiton myötä mun sukunimi muuttui, mutta päätin kuitenkin jatkaa kuvaamista tällä nimellä, koska olen niin pitkään kuvannut Hutulla. Jotenkin kiva jatkaa ihan kuin ennenkin.

Valmistuin myös viime viikolla graafiseksi suunnittelijaksi ja voin todella huokaista helpotuksesta, että se on nyt takana. Mulla alkaa olla näitä tutkintoja ja lukeudun varmaan niihin, jotka on ikuisia opiskelijoita. Opiskelijastatuksella en tosin ihan kauheasti voi liidellä, kun töitä on tehtävä samalla. Ja toisaalta, en haluaiskaan lopettaa kuvaamista siinä välillä.

Multa kyseltiin instassa, että mitä kaikkia tutkintoja mulla on. Elikäs, olen siis valokuvaaja, mielenterveyshoitaja, sosionomi, videoeditoija ja nyt myös graafikko. Valokuvaushommia tein jo parikymppisenä (silloin kuvattiin vielä filkalla), mutta mun piti sitten hankkia joku ”ihan oikea ammatti”. Ja koska tuntuu, että tykkään olla ihmistä lähellä niin hankin itselleni ihan ensiksi ammatin hoitoalalta ja teinkin useamman vuoden töitä mielenterveystyössä. Sielläkin valokuvaus pysyi mukana ja tein mm. voimauttavaa valokuvausta. Sen jälkeen päädyin ammatikorkeakouluun opiskelemaan sosionomiksi luovien toimintojen koulutusohjelmaan. Tein töitä lasten parissa lastensuojelussa, lasten ja nuorten kriisipisteellä ja omien lasten syntymän jälkeen halusin ”kevyempään” työhän lastentarhanopettajaksi. Olin useamman vuoden esiopetuksessa. En tosin voi sanoa, että se työ olisi ollut jotenkin kevyempää! Mutta siellä ei ollut niin graaveja juttuja mitä lastensuojelussa oli. Olin äitiyteni myötä tullut tosi herkäksi lasten kohtaloille. Mutta, koko ajan tuo kuvaaminen pysyi mukana ja ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen se sitten lähti käsistä. Toiminimen perustin 2011 ja siitä saakka olen kuvannut yrittäjänä. Videoeditointia olen tehnyt jonkin verran yrityksille yritysvideoiksi, leikkaamista kuitenkin todella paljon vähemmän. Itse kuvaaminen pitää mut kiireisenä!

Graafisten suunnittelujen opintojen edetessä sain sitten idean perustaa uuden yrityksen, joka keskittyisi näihin graafisen suunnittelun palveluihin ja samalla liitin yritysvalokuvauksen osaksi sitä ja irroitin Studio Emma Hutun pelkästään yksityisille henkilöille tarjoavaksi yritykseksi. Studio Emma Huttu toimii siis Muoto Media Oy:n alaisuudessa aputoiminimellä.

Mun matkaan tähän päivään synttäriä on ehtinyt tapahtua jos vaikka mitä. Innolla yhä odotan, että mitä tuleman pitää. Aion nyt kuitenkin huokaista opiskelujen suhteen hetkeksi, nauttia tästä päivästä (odotan valtavia synttärispektaakkeleja kotona 😉 ja odotan joulua.

Mukavaa päivää mulle ja teille!

Terkuin, lyhythiuksinen Emma

Valokuvaaja Emma Huttu